Om mina duktiga medarbetare

Politik är ett lagspel. Precis som i lagidrott är framgång beroende av duktiga medspelare med självständiga och kompletterande talanger. Boel Godner och jag har fått det fina förtroendet att vara kommunalråd för Socialdemokraterna, men tillsammans med oss jobbar två kommunalrådssekreterare – David Strömberg och Viktoria Hjulström – som gör vardagen betydligt trevligare och roligare. De är fullständigt orädda för att kritisera oss när vi har fel och har både känsla och skärpa.

David har en bakgrund med pol mag-examen. Innan har han bland annat jobbat på svenska ambassaden i Kanada och som tjänsteman på Miljödepartementet. Han hade inte tidigare varit politiskt aktiv när han trädde in och blev kommunalrådssekreterare. Jag tycker att det kan vara en styrka, politiken behöver också personer som kommer utifrån. David är noggrann, eftertänksam och extremt duktig på kommunalekonomiska frågor. Han har spelat hockey på elitnivå i division ett.

Viktoria var ansvarig för det framtidsmingel som vi socialdemokrater ordnat på Park Hotel under kvällen idag. Hon gjorde ett lysande arbete med detta och skapade en trivsam kväll med många besökare. Viktoria har en bakgrund med många olika inriktningar, alltifrån sångerska till journalist. Men senast kommer hon från skolans område. Hon har arbetat på Soldalaskolan och dessutom studerat till lärare. Hon har också egna barn i skolåldern. Hennes förståelse och kunskap om skolpolitik är mycket viktig för oss. Utöver detta är hon fantastiskt social och duktig på att entusiasmera omgivningen. Hon är en av Södertäljes duktigaste sångerskor och körledare.

Kort sagt. Jag kan vara lyckligt lottad som är omgiven av fantastiska medarbetare. Och det är viktigt, för politik är ett lagspel.

Comments are closed.